Timo Peippo

PAU:n Kaakkois-Suomen osaston 217 toimituksen haastattelussa tällä kertaa Kuopion alueen; Keski - pohjois - Savon pääluottamusmies sekä liittohallituksen jäsen Timo Peippo.
Peruskysymykset sekä ajankohtaisia kysymyksiä tärkeisiin asioihin !

TÄSSÄ KYSYMYKSET JA VASTAUKSET !

K-1 Esittele ensin lyhyesti itsesi. (Nimi, titteli, perhe, harrastukset, ym).

Timon vastaus:
Timo Peippo Pääluottamusmies Syntynyt 50 suotta sitten Seinäjoella.
Kolme aikuista poikaa. Rullaluistelu, hiihto, lavatanssit ja penkkiurheilu.

K - 2 Kuinka kauan olet toiminut Postin / Itellan palveluksessa ja minkalaisissa tehtävissä olet aikaisemmin ollut ?
 

Timon vastaus:

23.11-87 olen tullut postin palvelukseen. Välillä toimin palvelukuljetuksessa, muuten jakelussa Varkaudessa. Alueluottamusmiehenä n. 18vuotta. 6v . olen lomittanut pääluottamusmiestä (Varista lomitti Peippo) Liiton valtuustossa kolme kautta. Rahastovaltuustossa 1v.


K - 3 Sinut on valittu 1. kaudelle liittohallitukseen. Onneksi olkoon valinnasta !Lyhyesti päätavoitteesi ja linjasi littohallituskaudella ?

 

Timon vastaus:
Kiitos. Tietysti haluan viedä alueen asioita sinne käsiteltäväksi. Suurena huolena on tietysti haja-alueen postin jakelun tulevaisuus! Postikeskus uudistuksen jälkeen
on katsottava että kaikille toistaiseksi oleville riittää töitä.


K-4 SÄÄSTÖTAVOITTEET / JAKSAMINEN
Tiedämme, että nykyaikana lähes jokaisessa yrityksessä on täytynyt tehdä säästötavoitteita, jotta yritys pysyisi mukana kovassa kilpailutilanteessa. Näin laman aikana on tiukennuksia tehty vielä lisää lyhyellä aikavälillä aika "reiluun malliin", ja jos työnantajapuolelta esitetään vielä lisää säästötavoitteita, jotka kohdistuvat työtahdin tiukkenemiseen ? Mikä on kantasi näistä säästötavoitteista ja mitä mieltä olet, missä kulkee raja, jotta pysytään työntekijän kannalta inhimillessä jaksamisessa ja työn mielekkyyden säilyttämisessä ?

Timon vastaus:
Jaksaminen. Tärkeää on jokaisen itse huomioida reiluus.. Mittarina tuo kello on lahjomaton joten, juokseminen on hyvä jättää sinne vapaa-ajalle ja kellottaa siellä niitä ennätyksiä.
Huonona näen jatkuvan kilojen pudotuksen, jos on ehdotuksia uusiksi mittareiksi niin varmasti vien eteenpäin.

K - 5 Tupamallin hyvät / huonot puolet ? Jatkuuko "tupamalli" vai pystytäänkö sitä kehittämään työntekijöille parempaan suuntaan, vai olisiko yksinkertaisesti palattava takaisin etiseen työmalliin ?

 

Timon vastaus:
Nykyisellään TUPA on tehnyt säästöä vain kiristämällä työtahtia,.. Nyt on kehryryhmien ajateltava enemmän jaksamisen kannalta. Täytyy aktiivisesti ajatella työpäivän pituutta ( taukoja, aloitusajat ) päivän täyteen tekeminen ei tartte olla lisää työtä, vaan oikein tauotettua ja normaali joutuisuudella tehtynä.
 

Entiseen ei ole paluuta! Mitta on pois. Nyt on huomioitava että kello on mittarina, siis työt työnantajan merkitsemällä ajalla (ei talkoilla), oikein tauotettuna jaksaminen samalla huomioiden.


K - 6 Mitkä ovat näkemyksesi alueellisesta edunvalvonnasta ? e.

Toimiiko se tarpeeksi tehokkaasti kaikilta osin, alkaen ylemmältä tasolta eli pääluottamusmiehestä alueluottamusmiehiin jne,.. mm. tiedonjakaminen /saanti, onko näissä ollut ongelmia ? Onko Sinulla ideoita, miten kehittäisit edunvalvonta systeemiä ?

 

Timon vastaus:
Edunvalvonnan toimiminen näkyy silloin kun luottarit saavat aidosti hoitaa asioita (plm-seuraa sivusta). Minulla täällä on todella hyvä joukkue luottareita.
Tiedottaminen on haastava asia. Monta kertaa PLM joutuu miettimään mikä on kellekin ryhmälle oikeaa tietoa. Siksi käyn kaikkien joukkueen jäsenten kanssa henkilökohtaisen keskustelun, - tiedottamisesta - joka on toimittava molempiin suuntiin. Tärkeää on myös tietää valmiudet ottaa vastaan tietoja joita tiedotetaan.

Haluan saada alueelle muodostettua kulttuurin, että olemme yhteyksissä muutenkin kuin ongelma tilanteissa. Koulutukseen haluan että joukkueesta jokainen osallistuu jossain vaiheessa. Aina on huomioitava jatkuvuus edunvalvonnassa (joku on koulutettavana jatkuvasti).

K - 7 Miten näet Itellalaisten työntekijöiden tulevaisuuden työnäkymät tulevana syksynä / ensi vuonna 2010 ?

Timon vastaus:
Tuleva syksy on vielä seurattava lähetysmäärien kehityksen suuntaa. 2010 haastetta riittää. Itella on laittanut sievoisen summan postikeskusten uudistamiseen ja vielä en uskalla sanoa mitä se meinaa työpaikkojen suhteen. Muitakin uhkia on olemassa ja varmaan jokainen ne tiedostaa ( postipalvelulaki, kilpailun avautuminen ym, ).


K - 8 Onko jokin muu asia, jonka haluaisit tuoda esille ja mikä olisi lopuksi viestisi kaikille osastomme jäsenille ?


Timon vastaus: Ottakaa rohkeasti yhteyttä edunvalvojiin olemme teitä varten täällä.
Pitäkää huoli kunnostanne se vaikuttaa niin moneen asiaan. KAUNISTA SYKSYÄ MARJAMETSIIN:-)

 

Tässä Timo Peipon henkilökohtaiset vastaukset näihin ajankohtaisiin kysymyksiin. Kiitokset vastauksista.

 

Reijo Väisänen

 


T.timo p