Posti vähentää rahtiterminaaleja ja aloittaa yt-neuvottelut-Yle.fi uutiset

3.6.2015

Kotimaa 3.6.2015 klo 11:11 | päivitetty 3.6.2015 klo 13:03 Posti vähentää rahtiterminaaleja ja aloittaa yt-neuvottelut Postin supistusaikeet uhkaavat sulkea kuusi rahtiterminaalia. Työpaikoissa vähennys olisi 50. Esimerkiksi Meri-Lapissa tämä tarkoittaisi sitä, että lähimmät terminaalit olisivat Keminmaan asemesta Oulussa ja Rovaniemellä.

Posti aloittaa yt-neuvottelut rahtiterminaaliverkostonsa supistamiseksi. Suunnitelmissa on sulkea kuusi terminaalia: Forssasta, Karjaalta, Keminmaasta, Kotkasta, Savonlinnasta ja Ylivieskasta.

Arvioitu henkilöstön vähentämistarve on enintään 50 vakituista henkilöä. Lopullinen vähentämistarve ja paikkakuntakohtaiset vaikutukset selviävät yhteistoimintaneuvotteluissa ja niistä tiedotetaan neuvotteluiden päätyttyä.

Esimerkiksi Keminmaan Postin rahtiterminaalissa on 22 työntekijää. Terminaalikäsittelyä suunnitellaan siirrettäväksi lähialueiden terminaaleihin ja jakelutoimipaikkoihin. Keminmaan tapauksessa lähimmät rahtiterminaalit olisivat Oulussa ja Rovaniemellä.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat 10. kesäkuuta. Terminaaliverkoston muutosten arvioidaan toteutuvan tänä syksynä.

Suunnitelmien taustalla on halu saada tehokkuutta ja säästöjä yhdistämällä tavaravirtoja. Postin mukaan nykyinen terminaaliverkosto on rahtimääriin nähden hyvin tiheä

Lähdetieto:

http://yle.fi/uutiset/posti_vahentaa_rahtiterminaaleja_ja_aloittaa_yt-neuvottelut/8040593