Kansalaisapua kaivataan Postin myymälöiden pelastamiseksi

3.6.2015

Kuva: Mika StrandénTuija Kauhanen, Jari Hokkanen ja Jari Hyyryläinen jakoivat tiistaina lehtisiä vastustaakseen Postin lakkautussuunnitelmia.
Kuva: Mika Strandén Tuija Kauhanen, Jari Hokkanen ja Jari Hyyryläinen jakoivat tiistaina lehtisiä vastustaakseen Postin lakkautussuunnitelmia.

Lähdetieto: http://www.esaimaa.fi/Online/2015/06/02/Kansalaisapua%20kaivataan%20Postin%20myymälöiden%20pelastamiseksi/2015119130969/4

 

Kansalaisapua kaivataan Postin myymälöiden pelastamiseksi

2.6.2015 20:24 | Päivitetty: 2.6.2015 20:33

 

Lappeenrannan Postin luottamusmies Tuija Kauhanen jakoi oransseja lehtisiä ohikulkijoille Lappeenrannan keskustassa tiistaina. Flyereissä kerrottiin, miten kansalaiset voivat vaikuttaa lakkautusuhan alla olevien Postin toimipisteiden säilymiseen.

Postin työntekijät ovat ryhtyneet pelastustoimiin joka puolella Suomessa. Pari viikkoa kestävän Sinun Postisi -kampanjan aikana kansalaisia pyydetään ottamaan yhteyttä oman alueen kansanedustajiin ja Postiin. Pelastusoperaatiolle on perustettu oma Facebook-sivu ja Twitter-tili.

Työntekijät vetoavat Lappeenrannassa ja Imatralla myös kaupunginhallituksiin ja -valtuustoihin, jotta nämä ottaisivat asiakseen Postien toimipisteiden puolustamisen.

— Jos uskoisimme, ettei kampanjoinnilla ole vaikutusta, emme tekisi tätä, Kauhanen sanoo.

Moni oli tiistainakin ihmeissään, kun Kauhanen kertoi Postin myymälöiden sulkeutumisen vaikutuksista. Kaikki eivät olleet asiasta kuulleetkaan.

— Yksikin ihminen kysyi, että missä postissa hän sitten käy, kun tämä Lappeenrannan Posti lopetetaan. Sanoin, että et missään.

Postin yt-neuvottelut ovat parhaillaan menossa. Postin tavoittelee lähes kaikkien omien myymälöidensä lakkauttamista ja 380 henkilön irtisanomista. Tarkoituksena on lakkauttaa yli 80 myymälää ja ulkoistaa postipalvelut ruokakauppojen ja kioskien hoidettavaksi.

 

 

Aiemmin aiheesta: